از ما حمايت کنيد
به مهندسي جوش امتياز دهيد

ارسال پاسخ 
مود انتقال در فرآیند GMAW
۱۳۹۱/۶/۲۷, ۱۱:۱۲ صبح
ارسال: #1
مود انتقال در فرآیند GMAW
با سلام
بر اساس استاندارد EN 15614-1 مود انتقال short circuit در تهیه PQR فقط مود short circuit را پوشش می دهد و نه globular را. دلیل این امر چیست؟
با تشکر
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
۱۳۹۱/۶/۳۰, ۰۲:۱۱ عصر
ارسال: #2
RE: مود انتقال در فرآیند GMAW
(۱۳۹۱/۶/۲۷ ۱۱:۱۲ صبح)elpa نوشته شده توسط: دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
با سلام
بر اساس استاندارد EN 15614-1 مود انتقال short circuit در تهیه PQR فقط مود short circuit را پوشش می دهد و نه globular را. دلیل این امر چیست؟
با تشکر

سلام دوست عزیز
تغییرمود انتقال در فرآیند GMAW در استانداردهای دیگر نیز بعنوان متغیر اساسی محسوب میشود. دلیل آنهم اینست که پارامترها و تکنیک اجرایی و همچنین اشکالات احتمالی هریک از آنها متفاوت است. بعنوان مثال برخی از تفاوتهای همین دو مود را در ادامه آورده ام که با درنظر گرفتن اینها علت اساسی بودن تغییر آنرا میتوان درک کرد.
در مود اتصال کوتاه همانطور که از اسمش پیداست، طول قوس کوتاه است و انتقال هر قطره با اتصال کوتاه و در نتیجه قطع قوس همراه است. در این مود حدود 70 قطره در ثانیه انتقال داریم که منجر به 70 بار قطع و وصل شدن قوس درهر ثانیه میشود. معنی آن اینست که حرارت ورودی در این حالت خیلی کمتر از مودهای دیگر است. برای همین است که مذاب در این مود سیالیت کمی داشته و با استفاده از این مود میتوان در همه وضعیتها جوشکاری کرد. البته مشکلاتی نیز دارد. قطع و وصل مداوم قوس باعث ایجاد صدای زیاد و جرقه و پاشش خیلی زیاد در این حالت میگردد. همچنین در جوشکاری قطعات ضخیم بدلیل نیاز به طول قوس کوتاه باید تورچ را درون شیار جوش فرو برد که در این حالت امکان دادن حرکت موجی جانبی به تورچ وجود ندارد در نتیجه با درنظر گرفتن حرارت ورودی کمتر این مود ریسک ایجاد نقص عدم ذوب دیواره بسیار بالا میرود.
در مود انتقال قطره ای طول قوس بالاست (نام دیگر این مود طول قوس بلند است) و فلز مذاب بصورت قطرات نسبتا درشت و با فرکانس 70 تا 100 قطره در ثانیه انتقال میابند. در این حالت گاهی اوقات بدلیل درشت شدن قطرات و نزدیک شدن سطح قطره با سطح حوضچه مذاب، در اثر کشش سطحی قطره قبل از جدا شدن جذب حوضچه شده و اتصال کوتاه ایجاد میشود. در این حالت میزان جرقه و پاشش کمتر ولی حرات ورودی بالاتر است. دراثر حرارت ورودی بالاتر ویسکوزیته مذاب پایین آمده و نمیتوان جوش را در وضعیتهایی غیر تخت و گوشه انجام داد. در این حالت احتمال عیوبی مانند شره کردن، نفوذ اضافی و سررفتگی (overlap) بیشتر است.

[تصویر:  GMAW_Modes.jpg]

-------------------------------------------------------------------------
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

[url=http://www.wstd.ir][/url]
مشاهده وب‌سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 سپاس شده توسط mohammadjm89
۱۳۹۱/۶/۳۰, ۰۳:۳۵ عصر
ارسال: #3
RE: مود انتقال در فرآیند GMAW
با سپاس از آقای مهندس کلورزی عزیز بابت پاسخ کاملشان، در زیر پاسخهای آقای مهندس نیکپور و سرکار خانم مهندس فروتن به این پرسش آورده شده است(با سپاس فراوان از این بزرگواران)

پاسخ جناب مهندس نیکپور:
"همانطور که می دانید پارامترهای مختلفی در تغییر مد انتقال تاثیر دارند. نوع گاز محافظ یا درصد ترکیب آنها، اندازه چریان جوشکاری و همچنین اندازه ولتاژ روی تعیین مد انتقال نقش دارند. در مد انتقال اتصال کوتاه نوع گاز باید Co2 باشد یا ترکیبی که غالب آن Co2 باشد و اندازه ولتاژ زیر 24 ولت و اندازه آمپر زیر 130-140 آمپر. در مد انتقال گلبولار اندازه آمپر خیلی بالا می رود که روی حرارت ورودی تاثیر زیادی خواهد داشت و در پی آن تغییرات خواص متالورژیکی، اندازه دانه و افت خواص تافنسی رو خواهیم داشت. به همین دلیل برای تغییر مد انتقال بایستی pqr مجدد بگیریم. ضمنا از مد اتصال کوتاه برای جوشکاری پاس ریشه یا قطعات نازک استفاده می شود که در بازه ضخامت هم تاثیر گذار خواهد بود. "

پاسخ سرکار خانم مهندس فروتن:
"همانگونه كه مستحضريد عواملي چون بزرگي جريان، قطر الکترود، ترکيب الکترود، electrode extension و نوع گاز محافظ در انتخاب مود انتقال در روش mig /mag موثر است به گونه اي كه اين عوامل منجر به تغييرات فاحشي در روش جوشكاري از جمله heat input (به عنوان يك متغير اساسي ) خواهد شد به عبارت ديگر استفاده از مود انتقال فلز اسپري براي ورقهائي با ضخامت بالا مناسب است و اين در حالي است كه اتصال كوتاه براي ورقهاي ضخيم اساسا توصيه نمي شود مسلما نوع گاز ،ولتاژ،جريان ،قطر الكترود و... در جوشكاري ورق نازك در مقايسه با شرايط جوشكاري ورق ضخيم متفاوت بوده و شرايط pqr آن نمي تواند براي ورق ضخيم و بالعكس تعميم داده شود .تا ان جائي كه حضور ذهن دارم و حتما شما بزرگوار بهتر از من مي دانيد در استاندارد asme sec ix نيز تغيير مود انتقال فلز در روش gmaw متغير اساسي است و نياز به pqr جديد دارد ."
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
ارسال پاسخ 


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان