سخن روز: --- اشتباه کردن، اشتباه نیست، در اشتباه ماندن، اشتباه است. ( ناشناس) ---

از ما حمايت کنيد
به مهندسي جوش امتياز دهيد

ارسال پاسخ 
ایمنی در جوشکاری
۱۳۹۱/۱۱/۵, ۰۵:۲۷ عصر
ارسال: #1
ایمنی در جوشکاری
از آنجائیکه جوشکاری به عنوان کار گرم در صنعت از اهمیت فوق العاده برخوردار بوده و به لحاظ استفاده از دستگاه های مختلف که از برق و گاز برای این کار استفاده می نمایند ، باید هم از ایمنی دستگاههای برقی و همچنین از ایمنی سیلندرها اطلاعات کافی داشته باشیم . در این جزوه سعی شده است مواردی را در این رابطه به اطلاع شما برسانیم.
جوشکاری
جوشکاری برق:
در نوع اول : با استفاده از جریان برق ( مستقیم ) عملیات جوشکاری انجام می شود ، که بدلیل استفاده از جریان برق ، موارد ایمنی برق شامل سالم بودن کابل ها ، وود سیم ارت ، دو شاخه ، در پوش موتورها در مرحله اول الزامی است. در مرحله بعد استفاده از وسایل ایمنی جوشکاری شامل : ماسک ، عینک ، لباس کار ضخیم ، دستکش چرمی ، کفش ایمنی ساق بلند و غیره .
مراقبت از كابلهاي جوشكاري :
فرسودگي كابلها در كارگاههاي جوشكاري زياد به چشم مي خورد و علت آن عدم رعايت اصول حفاظتي در كارگاه مي باشد از اين رو نكاتي چند در مورد مراقبت از كابل ها را يادآور مي شويم :
از تاب خوردن بيش از حد كابل جلوگيري شود .از سقوط اجسام روي كابل جدا‏ خودداري شود .از تماس قطعات داغ و پاشيده شدن مذاب روي كابل جلوگيري شود. حدالمقدور كابل جوشكاري كوتاه و مناسب انتخاب گردد تا علاوه بر افت ولتاژ در اثر طويل بودن ، كابلها كمتر دچار آسيب گردند. ز عبور وسايل حمل ونقل و كاميون و غيره از روي كابل جدا خودداري شود و در صورت ضرورت كابل از داخل لوله هاي فلزي مناسب ،به گونه اي كه خراشيده نگردد،عبور داده شود. پس از پايان كار كابلها به طور منظم جمع آوري و در محل مناسب نگهداري شوند.
وسایل ایمنی لازم شامل:
عینک شیشه رنگی - دستکش چرمی جوشکاری - آچار مخصوص باز و بسته نمودن شیر آلات که در زمان استفاده جرقه ای تولید نکند - وسایل اطفای حریق سیار.
موارد متفرقه
دستگاه سنگ فرز :
از این وسیله در کارهای مربوط به جوشکاری استفاده زیادی می شود که در رابطه با آن رعایت نکات زیر الزامی است:
- دستگاه حتماً دو شاخه داشته باشد .
- صفحه محافظ و دستگیره نصب شده باشد .
- در زمان تعویض صفحه سنگ ، حتماً دو شاخه را از برق درآورده باشیم و به کلید دستگاه اکتفا ننمائیم .
- در زمان کار به نوع صفحه سنگ مورد استفاده توجه نماییم. (در نوع 3 میلیمتری امکان شکسته شدن بیشتر است)
- تعمیر دستگاه فقط توسط افراد متخصص صورت پذیرد تا بتوانند پس از تعمیر ، دور آنرا اندازه گیری نمایند.
- دور سنگ ، با دور ماشین فرز یکسان باشد .
- از سنگ فرز سیار بصورت ثابت استفاده نکنید زیرا خطر دزدیدن کار و گیر کردن آن بین حفاظ و شکستن سنگ را در بردارد .
- قبل از شروع به کار بررسی نمایید که سنگ فرز ترک نداشته باشد .
- سنگ مخصوص برش سنگ و موزاییک با نوع مخصوص فلز تفاوت دارد بنابراین برای هر کار از سنگ مخصوص استفاده کنید .
- سنگ با ضخامت 6 میلیمتر فقط برای صیقل دادن باید مورد استفاده قرار گیرد .
دستگاه گرم کننده الکترود ( oven) :
از آنجائیکه این دستگاه ها برقی می باشند ، رعایت موارد ایمنی برق در مورد آنها الزامی است . همچنین به این امر هم باید توجه نمود که به دلیل حرارت بالا در زمان خارج کردن الکترود از دستکش چرمی استفاده شود و درب آن در زمان کار کردن قفل شود .
گازهای زیان آورد :
گازهای حاصل از سوخت و سوز الکترود یا دیگر مواد جوشکاری می تواند بخصوص در یک محیط بسته برروی بدن اثرات زیان آوری داشته باشد . بنابراین در زمان جوشکاری در چنین محیط هایی باید از ماسک تنفسی و تهویه استفاده نمود .
عینکهای محافظ :
همانطور که پیش از این گفته شد یکی از وسایل ایمنی عینک می باشد که می تواند سهم بسزایی در کاهش حوادث چشمی ایفا نماید . زیرا در زمان جوشکاری در اغلب موارد بدلیل بی توجهی به اصطلاح گل جوش بدون استفاده از عینک محافظ تکانده می شود که بدلیل گرم بودن اگر به چشم اصابت نماید می تواند باعث آسیب جدی گردد .
موارد ایمنی در انواع جوشکاری :
1-مجوز کار معتبر ( شامل تست گاز در محفظه های بسته و امکان بوجود آمدن اشتعال یا انفجار در محیط )
2- نصب علایم هشدار دهنده در محل کار
3- بازرسی منظم از دستگاه ها و لوازم با تهیه نمودن چک لیست های لازم در این رابطه
4- آموزش نحوه استفاده صحیح از وسایل و تجهیزات و نیز خطرات احتمالی در زمان کار و نیز روش مقابله با آنها
5-استفاده از وسایل ایمنی لازم که در انواع جوشکاری باید مورد استفاده قرار گیرند .
6-ضبط و ربط محیط کار پس از اتمام عملیات جوشکاری .
نكات ايمني مربوط به جلوگيري از حريق :
جوشكاري بايد در جايي انجام گيرد كه مصالح آتش گير در آنجا نباشد
وقتي كه از دستگاه جوشكاري سيار استفاده مي شود در هر محل جديد قبل از شروع جوشكاري بايد بازرسي بعمل آيد و خطرات احتمالي ايجاد حريق مورد بررسي قرار گيرد
وقتي كه محل كار مشكوك باشد مسئله بايد كتبا به مقامات صلاحيت دار اطلاع داده شده وكسب تكليف گردد
وقتي جوشكاري در مجاورت مواد آتش گير صورت مي گيرد بايد دقت گردد كه ذرات مذاب و روباره گرم با مواد مزبور تماس پيدا نكند و باعث ايجاد حريق نشود . در صورتي كه دور كردن مواد مزبور از محل جوشكاري ميسر نباشد در موقع جوشكاري بايد روي آنها را با ورقه هاي سيمان و پنبه نسوز يا نظاير آن پوشانيد.
ایمنی در جوشکاری(۲)
جوشكار ها در گستره وسيعي از محيط هاي كاري مي توانند كار انجام دهند .
از آنجايي كه هر محيط كاري مسائل منحصر به فرد خاص خود را دارد ، نمي توان همه خطراتي را كه ممكن است يك جوشكار با آن مواجه شود ،‌ پيش بيني نمود ، از اينرو ، اين مقاله به كارها و وظايف اصلي كه جوشكاران به طور عمومي انجام مي دهند ، مي پردازد .ëبه طور مشخص يك جوشكار چه كاري را انجام مي دهد ؟ يك جوشكار از تجهيزات و وسايل خاصي براي اتصال يا «جوش» فلزات به يكديگر استفاده مي كند . همچنين مواد و قطعات فلزي را برش و شكل مي دهد .
جوشكاران بايستي بدانند كه چگونه فلز را براي جوشكاري يا برش آماده كنند، كدام روش جوشكاري را به كار برند، چگونه از وسايل خود به طور ايمن استفاده كنند، چگونه از دستورالعمل كار پيروي كنند و چه روشي را براي كنترل كيفيت بكار بندند.
جوشكاران مي توانند در محل هايي كه سازه هاي فلزي، بويلر، ماشين آلات سنگين، هواپيما و كشتي ساخته مي شود كار كنند. همچنين اين افراد در بسياري از بخش هاي صنعتي نظير خودروسازي – صنايع نفت و گاز – توليدات صنعتي – جنگلباني – معادن – ساختمان و غيره مشغول بكار شوند.
چه خطرات ايمني و بهداشتي يك فرد جوشكار را تهديد مي كند؟اصولاً خطرات در يكي از شش گروه زير طبقه بندي مي شوند.
الف – بيولوژيكي: به دليل اينكه خطرات بيولوژيكي به محيط كار مربوط مي شود معمولاً جوشكاران را تهديد نمي كند؟
ب – شيميايي: هنگام جوشكاري فيوم هايي توليد مي شود كه مخلوطي از تركيبات اكسيدهاي فلزي – سيليكات ها و فلوروئيدها مي باشد. فيوم هنگامي توليد مي شود كه يك فلز تا بالاي نقطه جوش خود گرم شود و سپس بخارات آن به شكل ذرات خيلي ريز جامد تبديل گردد.

ج – ارگونومي: بسياري از آسيب ها و جراحات جوشكاران در نتيجه كشيدگي، دررفتگي ، و يا تغيير شكل عضلات آنها مي باشد. جوشكاران اغلب مجبورند كه: وسايل و مواد سنگين را بردارند يا حركت دهند، به مدت طولاني در موقعيت نامناسب كار كنند، ابزار سنگين جوشكاري را به مدت طولاني در دست نگهدارند و حركت هاي تكراري انجام دهند.
د – جوشكاران در معرض آسيب هاي فيزيكي زير مي باشند:
سرو صدا زياد، سرما يا گرماي شديدقوس، شعله جوشكاري باعث ايجاد، انتشار نورهاي شديد مرئي، اشعه هاي ماوراء بنفش و مادون قرمز مي شود. اشعه هاي گاما يا ايكس نيز توسط دستگاههاي تست و بازرسي و يا ماشين هاي جوشكاري مي تواند ايجاد شود.
هـ - ايمني جوشكاران اغلب مجبورند كه:
-در ارتفاعات كار كنند.
- در فضاهاي محصور كار كنند.
-در اثر كار ممكن است دچار شوك الكتريكي يا برق گرفتگي شوند.ديگر خطرات موجود عبارتند از:
- پرتاب ذرات كه ممكن است وارد چشم يا پوست آنها شود.
- بريدگي و زخم حاصل از لبه هاي تيز فلزات
-سوختگي در اثر تماس با سطوح داغ، شعله و جرقه
- آتش سوزي در اثر جرقه، شعله يا فلزات داغ (اين حالت ها زماني رخ مي دهد كه در هواي محيط، اكسيژن زياد مي شود و بنابراين آتش سوزي راحت تر اتفاق مي افتد) همچنين آتش سوزي ممكن است در اثر نقص عملكرد وسايل باشد. دقت داشته باشيد كه لباسهايي كه آغشته به روغن يا گريس باشند راحت تر مي سوزند. آستين يا شلواري كه تا خورده و بالا زده شده باشد مي تواند جرقه ها را جذب كند و خطر آتش سوزي را افزايش دهد.
و – رواني:
تقاضا براي كار و احتمال بيكاري نيز باعث بروز استرس مي شود. بعلاوه برخي جوشكاران ممكن است مجبور باشند كه در شيفت هاي بيشتر و يا ساعات طولاني تري در يك روز كار كنند كه اين امر بر روي سلامتي آنها اثر منفي دارد.
آيا جوشكاري در درازمدت اثرات سوئي بر روي سلامتي جوشكار دارد؟
- عفونت ناحيه تنفسي در جوشكاران بيشتر از سايرين ديده شده است. به نظر مي رسد كه تحريكات شيميايي حاصل از تماس با فيوم ها عامل بروز عفونت در اين ناحيه باشد.
- امراض و بيماريهاي ريوي كه در اثر تنفس ذرات معدني يا فلزي ايجاد مي گردند.
-برخي سرطان ها (مثل كبد – بيني – سينوس ها – معده و شش) سازمان بين المللي تحقيقات سرطان (IARC) فيوم هاي جوشكاري را جزء عوامل سرطان زا قرارداده است.
-احتمال از دست دادن شنوايي
- تماس با اشعه ماوراء بنفش موجب بروز بيماريهاي مزمن و آسيب چشم ها و پوست مي گردد.
-آسيب سيستم عصبي در اثر تماس با فيوم هاي سرب – منگنز و آلومينيوم.
- بيماريهاي تنفسي ناشي از غلظت بالاي دي اكسيد كربن و ميزان كم اكسيژن (خصوصاً در مناطق داراي تهويه ضعيف)
-مسموميت مزمن هنگامي كه مواد خاصي در فيوم باشد مثل روي يا كادميوم،
بي فنيل هاي پلي كلرينه (ناشي از تجزيه روغن هاي ضد خوردگي) يا مواد حاصل از تجزيه رنگ ها . ëچه اقدامات پيشگيرانه اي را مي توان انجام داد؟
- نصب سيستم تهويه موثر هر جا كه امكان پذير باشد.
-استفاده دائم از وسايل حفاظت فردي، جوشكاران بايستي از عينكي كه آنها را در مقابل اشعه ماوراء بنفش مصون مي دارد استفاده كنند. همچنين بايد گوشي داشته باشند. اگر تهويه موضعي مؤثر يا نصب آن عملي نباشد، بايستي از وسايل مقتضي استفاده نمود. پيش بند و دستكش هاي چرمي نسوز نيز به حفاظت دست ها و لباس ها كمك مي كند.
- اطمينان از اينكه مواد قابل احتراق و اشتعال دور از محل كار انبار شده اند.
-داربست ها و نردبانها را بايد قبل از استفاده بازديد و بازرسي نمود. كارگران بايد نحوه جلوگيري از سقوط وسايل و استفاده صحيح آنها را فرا گيرند.
-آموزش روشهاي بالا رفتن ايمن
-اگر لازم است كاري در موقعيت نامناسب از نظر ارگونوميكي انجام شود (بطور مثال دست فرد بالاي سطح شانه ها قرار گيرد) بايد زمان استراحت كافي به كارگر داده شود. روش هاي كاري ايمني كه در حين عمليات جوشكاري بايد مدنظر قرار گيرند شامل چه مواردي است؟
جوشكاران لازم است موارد زير را بدانند:
-اطلاعات عمومي در مورد جوشكاري
- روش هاي صحيح انتخاب، استفاده و نگهداري وسايل حفاظت فردي
- روش هاي ورود به فضاهاي محصور
- روش هاي حفاظت از سقوط
-چگونگي كار كردن ايمن و استفاده مناسب از مايعات قابل اشتعال و احتراق
-چگونگي استفاده ايمن از گازهاي متراكم و تحت فشار
- چگونگي استفاده از تجهيزات انتقال نيرو
-استفاده ايمن و مناسب از نردبانها ، سكوها و داربست ها
-روش هاي حمل دستي مواد
مقدمه ای بر لزوم رعایت ایمنی کار :
وقتي انسان در انجام كار به ميزان بسيار ناچيزي از درستي انجام كار دور مي‌شود (كه در بسياري از موارد اين دور شدن كاملا غيرعمد و بعضا به دلايلي اجباري است) نتيجه كار لطمه بزرگي مي‌خورد و آنطوريكه بايد بهتر و بيشتر و مورد پسندتر باشد نمي‌گردد. يا اينكه وقتي در انتخاب مواد اوليه و كيفيت آنها دقت كافي مبذول نمي‌گردد (كه مي‌تواند بدلايل اقتصادي، جغرافيايي، سياسي و . . . باشد) منجر به پايين آمدن كيفيت محصول و نتيجه كار مي‌گردد. مواقعي كه ابزار و تجهيزات كار بخوبي نگهداري نشده و بدرستي مورد استفاده قرار نگيرند ضمن كوتاه شدن عمر كاري آن‌ها در بعضي مواقع شكستگي، فرسودگي و از كار افتادگي زودرس پيش آمده و باعث لطمه وارد شدن به اهداف انسان مي‌گردد. همه اين اتفاقات يعني پايين آمدن كيفيت محصول و نتيجه كار و كم شدن آن نسبت به تلاشي كه براي انجام كار مبذول شده، از همان ابتدا كه بشر شروع به كار نموده وجود داشته است و به همين دليل يكي ديگر از موضوعاتي كه مورد توجه انسان قرار گرفته ايمني كار مي‌باشد.ايمني كار يعني تلاش براي جلوگيري از آنچه كه باعث كاهش ميزان محصول يا نتيجه كار و پايين آمدن كيفيت آن و هدر رفتن نيرو و تلاش‌هاي صرف شده در انجام كار ميگردد
خطرات بهداشتی جوشکاری
گازها و فیوم ها:
«دود » جوشکاری مخلوطی از ذرات بسیار ریز ( فیوم ) و گازها می باشد . بسیاری از مواد موجود در دود جوشکاری مثل کروم ، نیکل ،آرسنیک ، آزبست ، منگنز ، سیلیس ، بریلیوم ، کادمیوم ، اکسیدهای نیتروژن ، فسژن ،اکرولئین، ترکیبات فلوراید، مونوکسیدکربن ، کبالت، مس ، سرب ، ازن ، سلنیم و رویبسیار سمی می باشند .
معمولاً گازها و فیوم های جوشکاری ازمنابع زیر تولید می شوند :
- ماده اصلی یا فلز اصلی تحت جوشکاری یا مادهپرکننده مورد استفاده
- پوشش ها و رنگ های روی فلز تحت جوشکاری یا پوششالکترودها
- گازهای مورد مصرف حاصله از سیلندرها
- واکنش های شیمیایی که دراثر نور ماوراء بنفش حاصله از قوس الکتریکی و گرما ایجاد می شوند .
- فرایند ومواد مصرفی مورد استفاده
- آلودگیهای موجود در هوا مثل بخارات متصاعد شده ازمواد پاک کننده وگریس زدا
نام بردن از تمامی اثرات سوء بهداشتی در اثر جوشکاریبسیار مشکل می باشد ، زیرا ممکن است فیوم ها حاوی چندین نوع ماده مضر باشند ( بستهبه عواملی که در بالا بدانها اشاره شد ) . هریک از ترکیبات موجود در گاز یا دودجوشکاری می توانند یک بخش خاص از بدن فرد را تحت تاثیر قرار دهند مثل ریه ها – قلب – کلیه ها و سیستم عصب مرکزی. با وجود این که کلیه جوشکاران در معرض خطر قرار دارند، ولی افراد سیگاری دچار آسیب های شدیدتری می گردند . تماس با گازهای جوشکاری اثراتکوتاه مدت یا بلند مدت بر سلامتی افراد دارد که می توان آنها را به صورت زیر شرحداد :
اثرات سوء بهداشتی کوتاه مدت: (حاد)
تماس با فیوم فلزات ( مثل روی ، منیزیم ؛ مس واکسید آن ) باعث بروز بیماریی بنام تب فیوم فلز می گردد . علائم این بیماری بین ۴تا ۱۲ ساعت پس از تماس نمایان می شود و شامل احساس سرماخوردگی ، عطش ، تب، دردهایعضلاتی، درد قفسه سینه، سرفه، خس خس کردن، کوفتگی، حالت تهوع و احساس مزه بد دردهان است.
برخی ترکیبات موجود در فیوم مثل کادمیومدر مدت زمان کوتاه نیز ممکن است کشنده باشند و گازهای متصاعد شده در فرآیند جوشکارینیز بسیار خطرناک می باشند. برای مثال اشعه ماوراء بنفش منتشر شده در اثر واکنش بااکسیژن و نیتروژن موجود در هوا، ازن و اکسیدهای نیتروژن تولید می کند. این گازها در مقادیر زیاد کشنده اند و می توانند منجر به التهاب وتحریک بینی و گلو و بیماریهای شدید ریوی گردند.
اشعه ماوراء بنفش تولیدی، باحلالهای هیدروکربنی کلردار مثل تری کلرواتیلن،
۱و ۱ و ۱ تری کلرو اتان، متیلنکلراید و پرکلرواتیلن ترکیب می شود و گاز فشژن تولید می نماید.
حتی مقادیر بسیار کم فسژن نیز کشنده است، اگر چهعلائم اولیه مسمومیت با آن که شامل سرگیجه، احساس سرما و سرفه است، پس از ۵ تا ۶ساعت ظاهر می شود. جوشکاری با قوس الکتریکی نباید هیچگاه در فاصله کمتر از ۲۰۰ فوت (۶۱متر) از مخازن حاوی محلولهای گریس زدا انجام شود.
اثرات طولانی مدت: (مزمن)
مطالعه بر روی جوشکاران، افرادیکه با شعله فلزات را برش می دهند و کارگرانی که در کنار کوره ها کار می کنند نشانمی دهد که خطر ابتلا به سرطان ریه و گاهی اوقات سرطان حنجره و دستگاه ادراری درجوشکاران بیشتر از بقیه است. این موضوع نیز چندان غیر منتظره نمی باشد چرا که موادسمی موجود در دود جوشکاری مثل کادمیوم، نیکل، بریلیوم، کروم و آرسنیک موادی هستندکه باعث بروز سرطان ریه می گردند.
ممکن است جوشکاران انواع مشکلات مزمن دستگاهتنفسی را نیز تجربه کنند، همانند: برونشیت، آسم، ذات الریه، امراض ریوی که در اثرتنفس ذرات فلزی ایجاد می شوند، کاهش ظرفیت تنفسی ریه، سیلیکوزیز (تنگی نفس در اثرتنفس مداوم ذرات حاوی سیلیس) و ….
دیگر مشکلات و بیماریهایناشی از جوشکاری عبارتند از:
بیماریهای قلبی، بیماریهای پوستی، افتشنوایی، ورم معده، ورم روده کوچک و زخم معده و روده کوچک. همچنین جوشکارانی که درمعرض فلزات سنگین مثل کروم و نیکل می باشند ممکن است دچار بیمارهای کبدی نیز گردند.
جوشکارانی که با سطوح دارای پوشش آزبست کار می کنند نیز احتمال دارد بهبیماریهای آزبستوز، سرطان ریه و بیماریهای دیگر ناشی از آزبست مبتلا شوند. چنینافرادی باید قبل از آغاز به کار با این مواد، آموزش دیده و از تجهیزات و وسایلحفاظتی مناسب نیز برخوردار باشند.
سایر خطرات تهدیدکننده سلامتی
گرما:
گرمای شدید و جرقه هایناشی از جوشکاری ممکن است باعث سوختگی شود. جراحات چشمی نیز از تماس با خاکستر داغ،تراشه فلزات، جرقه ها و الکترودهای داغ حاصل
می شود، بعلاوه، تماس طولانی مدتبا گرما منجر به استرس حرارتی در فرد خواهد گردید.
جوشکاران بایستی از علائمیهمچون خستگی، سرگیجه، کم اشتهایی، تهوع، درد ناحیه شکمی وبیحوصلگی آگاهی داشتهباشند. تهویه، جداسازی و ایجاد فاصله مناسب با منبع حرارتی، رعایت فواصل استراحت ونوشیدن مایعات مناسب می تواند افراد را در برابر خطرات مرتبط با گرما محافظتنماید.نور مرئی، اشعه های ماوراء‌بنفش و مادون قرمز
شدت نور متصاعد شده از قوس الکتریکی جوشکاری باعثصدمه دیدن شبکیه چشم می شود، در حالیکه اشعه مادون قرمز باعث آسیب قرنیه و ابتلاءفرد به بیماری آب مروارید خواهد گردید.
نور نامرئی ماوراء‌بنفش حاصل از قوسالکتریکی حتی در زمان بسیار کوتاه (کمتر از یک دقیقه) باعث بیماری برق زدگی چشم میشود. علائم این بیماری معمولاً ساعت ها پس از تماس با اشعه ماوراءبنفش بروز می کندو شامل احساس وجود شن و ماسه در چشم، تاری دید، درد شدید، اشک ریزش از چشم، سوزش وسردرد می باشد.
قوس الکتریکی بر موادو اجسام موجود در محیط نیز اثر داشته ودیگر افراد مجاور محل جوشکاری را نیز تحت تأثیر قرار می دهد. در حدود نیمی ازبیماری برق زدگی چشم در افرادی ایجاد می شود که در محل حضور داشته ولی جوشکاری نمیکنند. افرادی که دائماً بدون حفاظت مناسب در محیط دارای اشعه ماورء بنفش کار میکنند ممکن است دچار آسیب های دائمی چشم شوند. تماس با اشعه ماوراء بنفش نیز باعثسوختگی پوست
می شود که شبیه آفتاب سوختگی است و خطر ابتلاء به سرطان پوست راافزایش می دهد.
سرو صدا:
سر و صدای زیاد درمحیط ممکن است به سیستم شنوایی آسیب وارد سازد، همچنین عامل ایجاد استرس و فشار خونو یا گاهی بیماریهای قلبی می باشد. کار کردن طولانی مدت در محیط دارای سر و صدایزیاد باعث ایجاد خستگی، حالتهای عصبی و بیحوصلگی افراد می شود.
اگر افرادی دریک محیط پر سر وصدا کار می کنند کارفرما باید از استاندارد سر و صدای OSHA برایارزیابی میزان سرو صدا و تعیین زمان مواجهه استفاده نماید . اگر سرو صدا به طورمتوسط در هشت ساعت به ۸۵ دسی بل می رسد ، کارفرما باید برای فرد جوشکار گوشی مناسبتهیه کند و سالانه او را تحت معاینات پزشکی قرار دهد .
آسیب های عضلانی – استخوانی:
در بینجوشکاران شکایت از بیماریهای عضلانی _ استخوانی نظیر صدمات در ناحیه پشت بدن ، دردشانه ، کاهش قدرت ماهیچه ها ، درد مچ ، سفید شدن انگشتان و بیماری ناحیه زانو بیشتردیده شده است. وضعیت فرد هنگام کارکردن ( مخصوصاً هنگام قرار گرفتن قطعه در بالایسر ، وجود لرزش در حین کار و حمل بارهای سنگین ) نیز در بروز اختلالات و بیماریهایفوق مؤثر است .
این مشکلات را با روش های زیر میتوان کاهش‌ داد :‌
_ حمل به روش مناسب
_ عدم کار طولانی در یک حالت
_ کار در ارتفاع مناسب
_ استفاده از زیرپایی هنگامی که فرد به مدت طولانیبه حالت ایستاده کار می کند .
_ قرار دادن مناسب ابزار آلات و مواد
_ بهحداقل رساندن لرزش در حین کار
خطرات ایمنی جوشکاری
خطرات الکتریکی:
اگر چه در جوشکاری از برق باولتاژ کم استفاده می شود ، ولی خطر شوک الکتریکی همچنان وجود دارد ؛‌ شرایط محیطجوشکاری ( مثل محیط های مرطوب ) نیز ممکن است خطر شوک الکتریکی را تشدید کند . گاهیاوقات ممکن است یک شوک ضعیف منجر به سقوط یا حوادثی نظیر آن شود ولی شوک های شدیدمی توانند حتی سبب ضربه مغزی و مرگ فرد گردند .
برای محافظت از شوک الکتریکیبایستی از دستکش خشک استفاده نمود . همچنین جوشکار باید کفش های دارای کفی یا زیرهپلاستیکی بپوشد و یا از یک لایه عایق مثل یک تخته خشک یا کفپوش لاستیکی برایجلوگیری از انتقال جریان برق استفاده نماید .
قطعاتی که مورد جوشکاری قرار میگیرند و همه قسمت های بدنه وسیله انتقال برق نیز باید اتصال زمین داشته باشند .
روکش نگهدارنده های الکترودها و کابلهای برق بایستی خشک و در وضعیت مناسبیباشند . الکترودها را نباید با دست بدون دستکش یا دستکش خیس یا هنگامی که فرد رویسطوح خیس یا سطوح دارای اتصال زمین قرار دارد عوض نمود .
آتش سوزی و انفجار
حرارت زیاد و جرقه های تولید شده درجوشکاری یا شعله آن می تواند منجر به بروز آتش سوزی گردد و یا اگر جوشکاری درمجاورت مواد قابل انفجار یا قابل اشتعال انجام گیرد احتمال وقوع انفجار وجود دارد .
جوشکاری یا برش فلزات تنها بایستی در مواقعی انجام شود که مواد قابل اشتعالنظیر ضایعات مواد ، چوب ، کاغذ ، منسوجات مواد پلاستیکی ، مواد شیمیایی و گردوغبارقابل احتراق وجود نداشته باشد ( بخارات می توانند چند صدمتر پراکنده شوند)
موادی را که نمی توان از محیط خارج نمود بایستی با مواد مقاوم در برابر شعلهبطور کاملاً محکم پوشاند . درهای عبور و مرور ، پنجره ها ، شکاف ها و منفذها نیزبایستی پوشانده شوند .
هیچگاه روی مخازنی که حاوی مواد قابل اشتعال یا احتراقهستند جوشکاری نکنید مگر اینکه کاملاً آنها را تمیز نموده و با یک گاز بی اثر پرکرده باشید ، در غیر اینصورت احتمال وقوع انفجار ، آتش سوزی یا پخش بخارات سمی وجوددارد . مخازن دارای مواد ناشناخته باید بعنوان مواد قابل اشتعال یا احتراق در نظرگرفته شوند .
قبل از خروج از محل کار و حداقل سی دقیقه پس از اتمام کار بایستیمحیط را ازنظر وجود آتش بازبینی نمود . وسایل اطفاء حریق نیز بایستی در دسترس باشند .
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 سپاس شده توسط ابزار دانلودر توییتر
۱۳۹۲/۷/۲۹, ۱۱:۲۰ صبح
ارسال: #2
RE: ایمنی در جوشکاری
مرسي از اطلاعتون برام مفيد بود

ثبت پروژه دانشجويي
مقالات دانشجويي
ترجمه تخخصي
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
۱۳۹۹/۱۰/۲۱, ۰۵:۱۲ عصر
ارسال: #3
RE: ایمنی در جوشکاری
ایمنی در جوشکاری – تهویه
وقتی تهویه طبیعی یا مکانیکی کافی نباشد، یا هنگامی که مواد سمی به تهویه مکمل نیازمند باشند، باید از تجهیزات تنفسی استفاده شود. ماسکهای هواپیمایی یا ماسکهای صورت که در مقابل تمام انواع آلودگیها مقاوم هستند معمولا ترجیح دارند.
مواد بسیار سمی
مواد خاصی که گاهی در ماده مصرفی، فلز پایه، پوشش یا هوای موجود در اطراف محل جوشکاری یا برشکاری وجود دارند، حد مجاز m3/mg 1 یا کمتر دارند. از بین این مواد می توان به موارد زیر و ترکیبات آنها اشاره کرد :

  1. آنتیموان
  2. کروم
  3. جیوه
  4. ارسنیک
  5. کبالت
  6. نیکل
  7. باریوم
  8. مس
  9. سلنیوم
  10. برلیوم
  11. سرب
  12. نقره
  13. کادمیوم
  14. منگنز
  15. وانادیوم
شوک الکتریکی
در بیشتر فرآیندهای جوشکاری و برشکاری از نوعی تجهیزات الکتریکی استفاده می شود. به عنوان مثال در دستگاههای اتوماتیک برشکاری با گاز، از موتور الکتریکی و کنترلر سیم های الکتریکی استفاده می شود. در نتیجه خطر جریان الکتریکی در فرآیندهای جوشکاری الکتریکی بسیار بالاست. شوک الکتریکی می تواند موجب مرگ ناگهانی شود. آسیب و مرگ ناشی از شوک الکتریکی در جوشکاری و برشکاری در صورتی رخ می دهد که معیارهای ایمنی و محافظتی رعایت نشوند.
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
ارسال پاسخ 


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان