تالار گفتگوی تخصصی مهندسی و بازرسی جوش
تست رادیوگرافی - نسخه قابل چاپ

+- تالار گفتگوی تخصصی مهندسی و بازرسی جوش (https://www.weldeng.net/MyBB)
+-- انجمن: بازرسی جوش (/Forum-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%B1%D8%B3%DB%8C-%D8%AC%D9%88%D8%B4)
+--- انجمن: آزمون پرتونگاری (RT) (/Forum-%D8%A2%D8%B2%D9%85%D9%88%D9%86-%D9%BE%D8%B1%D8%AA%D9%88%D9%86%DA%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C-RT)
+--- موضوع: تست رادیوگرافی (/Thread-%D8%AA%D8%B3%D8%AA-%D8%B1%D8%A7%D8%AF%DB%8C%D9%88%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%81%DB%8C)



تست رادیوگرافی - bamdad7 - ۱۳۹۱/۶/۱۲ ۰۳:۵۵ عصر

با سلام
یه سوال در باره تست رادیوگرافی مخازن تحت فشار داشتم
اینکه یک شرکت خصوصی اقدام به انجام تست رادیوگرافی در ساعت کاری کارکنان در کارخانه کرده است
سورس اشعه گاما 14 کیوری است حال می خواستم ببینم بر چه اساسی فاصله تا سورس محاسبه میشه؟ و اینکه رادیومتر 11.2 میکروسیوت را در محل حضور کارکنان نشان میدهد، و فاصله مطمئنه چقدر است؟


با تشکر


RE: تست رادیوگرافی - M.chekavi - ۱۳۹۱/۸/۲۷ ۰۴:۵۸ عصر

ناحيه هايي كه از نظر حفاظت در برابر اشعه اهميت دارند عبارتند از :
ناحيه ممنوعه : به هر ناحيه ايي كه معادل دز در ان مكان بيش از 2 ميلي سيورت بر ساعت باشد.در اين ناحيه حضور كليه افراد چه پرتوكار و چه غير پرتوكار ممنوع مي باشد.
ناحيه كنترل شده : به ناحيه ايي اطلاق مي شود كه آهنگ دز كمتر از 2 ميلي سيورت بر ساعت و كمتر از 25 ميكرو سيورت بر ساعت باشد. افراد غير پرتو كار به هيچ عنوان مجاز به نزديك شدن و ورود به منطقه تحت كنترل را ندارند. خارج از اين ناحيه تردد آزاد مي باشد.

در محيط هاي باز (سايت /كارگاه /سوله ) قبل از شروع كار گروه راديوگرافي بايد با استفاده از سروميتر محيطي كاليبره شده و با درجه بندي مناسب اين نواحي را مرز بندي نموده و با علائم هشدار دهنده استاندارد و موانع فيزيكي مناسب مطابق دستورالعمل هاي سازمان مشخص نمايد.

فواصل و شعاع تخميني اين نواحي (بر حسب متر) در صورتيكه هيچگونه مانعي وجود نداشته باشد براي سورس ايريديوم-192 از روابط زير بدست مي آيد.
ناحيه ممنوعه : ريشه دوم پرتوزايي سورس (كوري) * 1.6
ناحيه كنترل شده : ريشه دوم پرتوزايي سورس (كوري) * 26 ( لازم به ذكر است اين فرمول بر اساس قوانين قبلي بوده كه حداكثر دز در مرز 7.5 ميكروسيورت بر ساعت بود)
معمولا با توجه به استفاده از كاليماتور و موانع فيزيكي و شكل خود قطعه اين فواصل كمتر است.
البته طبق تجربه با توجه به مشكلات كارگاهي و پرسنلي و عواقب آن و مورد شكايت واقع شدن از ... و ... بايد عطاي اين كار را به لقايش بخشيد و راديوگرافي در زمان يا مكاني انجام داد كه پرسنل حضور نداشته باشند.

بايد در نظر داشت كه طبق اصل آلارا حتي در صورت رعايت قوانين ،دز دريافتي بايد حداقل باشد ضمن اينكه ميزان دريافتي دز افراد عادي در سال از يك ميلي سيورت بيشتر نشود. و صرف اينكه محل تردد افراد در محدوده قوانين است دليل بر دريافت پرتو در مدت زمان هاي طولاني و دفعات متعدد نمي شود.
البته لازم به ذكر است با توجه وضعيت سورس هاي فعلي در آينده نزديك كليه سورس ها بي خطر خواهند شد.!!!!!!

پيشنهاد ميشود جهت اطلاعات بيشتر به سايت سازمان انرژي اتمي مراجعه فرماييد.